contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Oslo, Oslo 0659
Norge

+47 99492105

Åpent innlegg til Tønsbergs Blad: Tradisjonelle metoder i sosiale kanaler.

Blogg

Åpent innlegg til Tønsbergs Blad: Tradisjonelle metoder i sosiale kanaler.

Jon Erik Andersen

Jeg er, som dere fleste vet, en Tønsberg-gutt som virkelig liker byen. Tønsberg er en by med mange kreative sjeler, samt noen som ikke holder seg på matta. Dette er typisk informasjon jeg liker å lese om lokalavisen vår; Tønsbergs Blad.

(Foto: Anne Charlotte Schjøll)

Tanker om 'tb+'

Den 19 juni i år lanserte de sin nye store nettsatsning; tb+. Denne tjenesten (for de av dere som ikke vet det allerede) lar brukeren nyte mer innhold, mot betaling. I følge Tønsbergs Blad er dette hvorfor man skal velge tb+.

"Mer nyheter, mer hygge, flere bilder, bildeserier og interaktiv grafikk. Slik blir Tønsbergs Blads nye nettsatsing tb+."

Først og fremst, nei. Det ble ikke slik dere ønsket. For det første har dere et kjempe problem med kundene deres. Markedet er meget lokalt begrenset og det er kun mennesker i Tønsberg og omegn som ønsker å lese sakene deres. Inntekts modellen deres fungerer ikke slik den er skurdd sammen og jeg vil gladlig være gratiskonsulent en uke for å sørge for at dere får dette heng over dette - fordi tanken og ideen bak det er utrolig god. Mine kjære foreldre har vært papir-abonnenter siden vi flyttet til Eik da Fredrik var ferdig med å ligge i fosterstilling(1989). Vi kan kun lese det innholdet på papirform og får et "tilbud" av TB om å kunne abonnere på den for 79 kroner måneden eller noe slikt. Det hadde ikke spilt noen rolle om det var 10 kr eller 1000 kr. Grunnprinsippet ligger i at særdeles få kunder er interessert i å betale for stoff og innhold de allerede har betalt for, kun i et annet format. Det er dessuten betraktelig mye rimligere å pushe innhold i elektronisk form (copy /paste) enn å printe det. Hvorfor da ta betalt for dette? Det er ikke til å stikke under en stol at de tradisjonelle mediene mister masse inntekter på synkende abonnements tall og at de må hente inn inntektene et annet sted.

Tanken nummer 1: Tønsberg Blad tenker kanskje at tb+ er veien å gå, og ja, det kan det kanskje være. Men da må dere virkelig verdsette kundene deres på en annen måte enn det dere gjør nå. De menneskene dere bruker til pepperkake-testing og "fem på gata" er faktisk kunder av dere, så hvorfor skal dere være helt på hue mot de når de stiller opp for dere. Uten at jeg vet det med sikkerhet, er jeg relativt sikker på at dere ikke betaler noen form for honorar til de.

Tanke nummer 2: Reklame. Hva er dere dere driver med her? Har dere fått brukeren så langt at de faktisk har betalt for bruk av tjenesten så kan dere ikke regne med å få i pose og sekk her. Se på alle de andre store mediene som tar seg betalt for slikt innhold; kjøpsvare og reklame henger ikke sammen. Det er en grunn til at man betaler for Spotify; man ønsker å nyte innholdet i fred og ro uten at man blir irritert av reklamen. Finn ut hvem dere vil tjene penger fra; Reklame-folka eller abonnetene deres? Fordi sistnevnte er ikke så veldig glad i førstnevnte, spesielt ikke når man betaler ekstra for å få se noe man ellers kunne fått andre steder.

Tønsbergs Blad i sosiale medier

Dette kan dere bare ikke. Sorry, men dere skjønner ikke effektene av det og dere vet faktisk ikke hva dere driver med. Man er ikke i sosiale medier selvom man har en Facebook side, og det hjelper spesielt ikke med svar som dette. Dette er en direkte kommentar til deg Øivind Munkås; ring meg. Jeg skal hjelpe dere - gratis.

Jeg har fulgt nøye med på deres Facebook side og en live feed av en Twitter konto-vartiant. Utover kvelden så har det kokt mer og mer på siden deres og jeg skjønner at folk er forbanna. Jeg har hørt mye rart av hva mennesker gir av tilbakemeldinger på Elkjøp - folk er ikke mye hyggelige, men av og til kan man fortjene litt pryl. Dere har en "tone of voice" som ikke passer seg i et nettverk der negativitet sprer seg med lysets hastighet. Les gjerne dere opp på "Drittungen" der Warner gikk totalt på snørra. Deres målgrupp er så geografisk begrenset og tb+ ser ut til å være deres fremtidige bærebjelke. Med 14 000 fans på Facebook antar jeg at en av fire eller fem følger dere i deres omtrent eneste sosiale kanal, blir dere fiender med kundene deres på nettet starter dere dette i saftig motbakke.

Dette bildet er en skjermdump av Thomas Moen. Som dere leser selv så sier det mye om hvordan utviklingsredaktøren tenker om produktet sitt og tror faktisk at kundene kommer til å løpe etter denne tjenesten som at de har snudd verden på hodet. Nei, dere beveger dere inn i utrolig skummelt farevann og sosiale medier er ikke som e-post. Bak lukkede dører kan man si hva man vil, men åpent i den sosiale hverdagen vår så er det alltid noen som for det med seg. Med offentlige uttaleser som dette:

Et offentlig serviceorgan? For ordens skyld, vi er ikke det! Vi er avhengig av betaling fra brukere og annonserer for å betale lønn til våre ansatte.

Så tror jeg ikke man får flere kunder av det. Tvertimot.

Som min eks-kollega fra Visma så pent presenterte på Facebook siden deres, "Eller ikke har tid". Sakene dere skriver handler i mange tilfeller om lokale intervjuobjekter. De objektene er deres produkt. Hva hvis de ikke hadde tid til dere? Da ville dere sittet med et produkt ingen ville betalt for eller at historien til vedkommende ikke når ut til ønsket kundemasse.

Vær så snill, før dere går skikkelig på snørra; Våkn opp Tønsbergs Blad. Deres annsikt utad og representasjonen i sosiale medier får meg til å ønske at det faktisk fantes en verdig konkurrent.

Unnskylding til vedkommende er en ting, men her burde dere faktisk kunne se trenden jeg allerede har snakket om. Her er det masse tall som tilsier hvor viralt innlegget går og hvilke påvirkning det har. Bruk de tallene her for hva det er verdt, fordi det er det dere sitter igjen med.