contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Oslo, Oslo 0659
Norge

+47 99492105

Blogg

Kjære Martin, Vålerengas analyse team og div andre. Her er svaret på koden dere må knekke.

Jon Erik Andersen

 

I all denne bachelor jobbingen så skulle man ønske det var et par lyspunkt i hverdagen. Vålerenga i cuppen er tydeligvis ikke et slikt lyspunkt. Idag røyk de mot Kjelsås, all ære til andre divisjonslaget for å legge inn en solid innsats og gi den smekken Vålerenga fortjener for å seriøst våkne opp og se at NOE ER RIV RUSKENDE GÆÆRNT!

Hvis du Martin leser dette, så ønsker jeg at du og ditt analyse team også titter litt lenger ned, for Wanderer på Dagbladets kommentarfelt la inn analysen dere ikke har klart å sette sammen selv om de siste kampene:

Martin….Dette blir helt feil!

Jeg mener faktisk at det er dine taktiske valg som er årsaken til at sesongstarten har vært dårlig.

For det første; Du har vel ennå ikke startet med en spiss, i noen av kampene.. (så vidt jeg husker). Shelton er ingen spiss som takler å være alene. Han liker seg enten på kant, eller med noen på topp. Du har startet med Fellah i spissrollen, Berre i spissrollen (som gikk ok, selv om vi ikke skapte så vanvittig mye) og unggutten Håvard i spissrollen (som kanskje er den eneste “spissen” du har startet med).

For det andre; Du fikk et lite luksusproblem når Ogude viste seg å være god i kamp, og ikke bare på trening. Det hele endte med at faste gode spillere som Singh og Fellah ble flyttet rundt på. Hæstad er vel den eneste som har beholdt sin faste rolle, og det skulle bare mangle. Men i mine øyne så er Ogude en spiller som passer best i den rollen og i Singh-rollen. I begynnelsen burde du heller tatt innpå Ogude når Singh begynte å bli sliten.

Det er noe som heter; “Never change a winning team”.. uansett hvor mange skader man har, så burde de spillere som er friske, spille på sine plasser så godt det lar seg gjøre. Shelton har spilt to kamper nå hvor han har vært usynlig som midtspiss.

For det tredje; Hvor blir det av Boakye? Hvorfor får han bare lov til å komme innpå, å aldri starte? Han forandrer ofte kamper.. eller rettere sagt.. han bidrar til å skape noe fremover, og har liten eller ingen skyld i baklengs. Og sånn til info Martin; Boa er frisk, han var skadet i fjor. Han trenger KAMPTRENING og i slike kamper som dette, SKAL og BØR han starte på topp. Han bør også starte spesielt nå som vi sliter på midtspissplassen.

For det fjerde; Nordvik har vel vært mer eller mindre en katastrofe etter at han kom tilbake fra skade. Han etterlater seg STORE rom i forsvaret, og viser lite av det han viste i fjor. Han vil nok bli bedre, men det defensive er så utrolig viktig.. spesielt når vi som oftest alltid møter lag som vil score først, og så legge seg bakpå!

For det femte og siste; Det hjelper ikke at du går rundt og sier at vi blir gode på sensommern. Det gir ikke akkurat spillerne du har til rådighet, den selvtilliten de trenger.

I mine øyen har du, Martin, gjort mange taktiske blundere. Men samtidig har vi vært uheldige. Kampen i dag hadde faktisk noen lyspunkt også. Vi styrte kampen, men klarer KUN å komme til nestensjanser. Kjelsås er dyktige og noe heldige og scorer to i dag. Sånn er fotballen og all ære til Kjelsås for det. Og så skal jeg ikke glemme ballen og kanskje også kunstdekket. Ballen spratt unaturlig rart, var grå? (og lite synlig for oss som så kampen på tv) og sliten. At det er lov å bruke dette som en kampball er merkelig. Godt mulig at spretten var rar pga dekket, aner ikke. Men uansett, det er ikke noe forklaring på at alt gikk galt i dag.

Lyspunktene mot Brann er også tilstede. Noe av det samme kampbildet der, hvor Vålerenga styrer men skaper bare halvsjanser (unntatt Fellah sin 100%-sjanse). Der er vi uheldige og kommer bakpå. På hjemmebane så straffer deg seg ofte, og Brann klarer etterhvert å holde unna for trykket og sette 2-0 på en fin kontring.

Det er småjusteringer som skal til.. Og kampene til nå viser hvor viktig det er å ha spillere i sine vante posisjoner.. og at det er viktig å ha en spydspiss. Jeg har faktisk mer trua på Boakye enn på Kone. Jeg nevner heller ikke Berre, som er viktig, men ikke så viktig som alle tror. Det at han er skadet, er IKKE grunnen til at det går trått nå.

I neste kamp forventer jeg at Boakye starter på topp. Shelton på kant og enten Dawda eller Bojan på den andre siden. La Håvard få hvile. La også Nordvik få hvile og sett innpå Dos Santos, som faktisk spilte ganske bra de kampene han fikk i begynnelsen.

Ære være!